Roddelbladen: Maxi-Mathilde's modeflater en Multi-Mens in de bijstand

Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week: Maxi-Mathilde's modeblunder, hoe John de Mol voetballers fuift, Marco Borsato een vermogen kwijt is aan vakantie, multimiljonair Harry Mens in de bijstand moet en de natte zomer de nodige liefdesbreuken oplevert. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Je zou toch denken dat als je als couturier een prinses mag kleden, je dan nauwkeurig bijhoudt wat ze draagt. Maar de Belgische modeman Edouard Vermeulen lijkt het niet zo nauw te nemen. Hij mag zowel Prinses Maxima, Laurentien en de Belgische Mathilde van kleren voorzien. Maar wat denk je? Maxi en Mathilde dragen meer dan één keer precies dezelfde pakjes! Privé zet de foto's naast elkaar en de outfits van de blonde prinsessen zijn inderdaad precies gelijk. Allebei een witte broek met rood paisley-dessin, er op een rood jasje en rode schoentjes. Op de foto ernaast dragen ze allebei een effen witte broek met een groenig tweed-jasje met strikceintuur en leren biesjes. Een blamage, want juist bij prinsessen met een representatieve functie verwacht je zo'n blunder niet. De couturier weigert echter de schuld op zich te nemen: 'Voor de prinsessen maak ik een aantal creaties, maar zij winkelen ook gewoon bij onze shops in Brussel en Antwerpen en dan kan het misgaan. Ze hebben gewoon dezelfde smaak!.'

Voetbalfuif

'De duivel sch..t altijd op de grote hoop' is een gezegde en ook nu wordt het weer waarheid. Op kosten van John de Mol mocht een aantal (toch al niet onbemiddelde) voetballers heerlijk op vakantie naar Aruba. Ze moesten daar wel even voor de camera een potje beach footvolley spelen, maar voor de rest werden ze in de watten gelegd. Natuurlijk mochten moeder de vrouw en de kids ook mee, en zo zien we in Privé zonnige vakantiekiekjes van Pierre van Hooijdonk met zoontje in het zwembad, Roy Makaay met dochterlief naast het zwembad, Arjen Robben en Johnny Heitinga met hun geliefdes bij het water en ook Philip Cocu was aanwezig. 't Is gratis' zal hij gedacht hebben en daarom nam hij zijn hele eigen elftalletje -bestaande uit vrouw en drie koters- mee naar het zonnige eiland. En wij hier maar wegregenen in koud, nat Nederland. Soms is het niet eerlijk…

Duur Ibiza

Over zonvakantie gesproken: Weekend heeft foto's van de Borsato's op Ibiza. Daar hebben ze een afgelegen huis gehuurd om heerlijk rustig een lange vakantie te vieren, ver weg van alle publiciteit en camera's. Toch is een fotograaf er in geslaagd het gezellige gezinnetje te betrappen. We worden getrakteerd op Marco achter de boodschappenkar, Marco in een omslagdoek met bloot (dikkig) bovenlijf, een loeistrakke Leontien in bikini, de kinderen in surfpakjes bij de auto en natuurlijk een foto van de immense vakantievilla. Het schijnt dat Marco per week maar liefst 6000 Euro moet neertellen voor het huis met 6 slaapkamers en de villa maar meteen voor vier weken heeft afgehuurd. Maar de familie ziet er ontspannen en gezellig kneuterend uit, dus het zal het geld wel waard zijn.

Multi-Mens in de bijstand

't Is maar een piepklein stukje in de Party, maar wel het vermelden waard. De steenrijke multimiljonair Harry Mens heeft zich namelijk onlangs uitgelaten over de hoogte van de bijstandsuitkering. Die is een kleine E 550,- voor een alleenstaande per maand. Dat betaalt Mens volgens ons al bijna dagelijks aan zijn woonkosten, omdat hij sinds zijn scheiding in een luxe hotel woont. Maar afijn: volgens Harry kan men van dat bedrag makkelijk rondkomen. 'Volgens Harry moeten mensen die bijstand krijgen niet zo zeuren en de (mobiele) telefoon en krant er maar uitgooien. Ook lekkere hapjes als chips en luxe zaken als cadeautjes kunnen volgens de makelaar makkelijk worden gemist! "Ik werk me te pletter, maar mensen die een bijstand krijgen hoeven er de hele dag niets voor te doen", aldus een jaloerse Harry staat er in Party. Wat weet die man daar nou helemaal van? Zijn winkelende dochters geven dit soort bedragen per minuut uit! We vinden het dan ook een pracht-idee van het blad om een nieuw tv-programma over de makelaar te maken 'Harry leeft van een uitkering'. Wij worden vaste kijkers!

Zomer der echtscheidingen

Story grijpt de natte zomer aan om ons een lijstje voor te schotelen met verbroken relaties. 'Bijna de helft van deze relaties mislukte tijdens of net ná een zonnige vakantie…' aldus het blad. Let op, daar komen ze: Patrick Kluivert en Angela openden het seizoen (doet Patrick het nou met styliste Rossana Lima of niet?). Daarna volgden (in willekeurige volgorde) tv-koppel Jeroen Pauw en Daphne Bunskoek (doet ze het nou met Wessel van Diepen of niet?), Patty Brard met de Duitse Pepe (duurde slechts een week of drie), ex-soapie Frederique Huijdts en Jeroen (zij onderging in d'r uppie haar kankerbehandeling) en presentator Wilfred Genee en zijn Janine (waren al jáááren samen). Ook de heren hielden het niet lang goed: Carlo Boshard brak met zijn Pascal (hun relatie was 'op') en meest recent ook Gordon met zijn piepjonge Jacob ('t jong woont nu weer bij zijn pappa en mamma). Je zou er inderdaad ook somber van worden, dat gebrek aan zonneschijn.

Tip de redactie