Benja Bruijning, die samen met zijn vriendin Anna Drijver in de serie Nieuwe Buren speelt, moet naar eigen zeggen altijd aan haar wennen wanneer ze samen op de set staan.

"O ja, zo ben jij op de set, zo doe jij dat", zegt Bruijning over de gedachten die hij krijgt wanneer hij met Drijver samenwerkt. "Zeker als je de nacht ervoor nog samen boven het bed van een ziek kind hebt gehangen", vertelt de 35-jarige acteur in gesprek met JAN.

Bruijning noemt het wel "gezond" dat het koppel elkaar af en toe op een andere manier met een andere blik kan bekijken. "Anna is een sfeermaker op de set. Zij is iemand die binnenkomt met grapjes, verhalen. Ze is op een positieve manier heel aanwezig en daarnaast natuurlijk ook een onwijze verschijning. Ze bruist gewoon."

Haar gedrag kan soms intimiderend zijn voor anderen, merkt de acteur op. "Toch laat ze zich daar niet door tegenhouden en dat bewonder ik echt aan haar. Dat ze zichzelf niet kleiner maakt dan ze is."

Actrice 'wil niet stilstaan'

Volgens de 35-jarige Drijver komt dat doordat ze "niet wil stilstaan". "Voor anderen klinkt het misschien rommelig en vermoeiend, al die dingen door elkaar. Maar ik gedij op een of ander manier heel goed wanneer er veel om me heen gebeurt."

Haar vriend, met wie ze eind 2016 dochter Lea kreeg, is daarin anders, stelt de actrice. "Hij vindt het fijner om zich te focussen, in plaats van met van alles tegelijk bezig te zijn. Maar ondanks al die verschillende projecten word ik wel steeds kritischer."