Albert West : Reis Afghanistan was fantastisch

AMSTERDAM - Albert West heeft zijn tiendaagse verblijf in Afghanistan ervaren als 'fantastisch'. De 56-jarige zanger is woensdagnacht teruggekomen uit het land, waar hij heeft opgetreden voor Nederlandse militairen. "De veiligheidsmaatregelen waren heel goed daar en ook nodig", aldus West. "Je kunt daar echt niet zomaar over straat lopen."

De Nederlandse militairen hebben de zanger 'warm onthaald'. "De jongens waren zo blij. Ze hebben mij een enorm goed gevoel geven", vertelt Albert. "Ik werd er soms bijna verlegen van." De zanger heeft drie optredens in het Aziatische land gegeven. Eén daarvan was speciaal voor de Nederlandse ambassadeur in Afghanistan. Vervolgens reisde hij af naar het noorden van het land om op te treden voor de militairen uit de videoclip. Tenslotte gaf hij een optreden op de vliegbasis in de hoofdstad Kabul.

West heeft zijn reis niet zonder kleerscheuren doorstaan. In de afgelopen week liep hij een voedselvergiftiging op. "In de bergen hebben we rijst en druiven gegeten, maar daar ben ik behoorlijk ziek van geworden", vertelt hij. West stond echter 's avonds alweer te zingen voor de troepen. "Ja, dan krijg ik weer die adrenaline en dan ga ik weer."

Bij thuiskomst kreeg West te horen dat hij mogelijk met zijn single 'Amarillo' zijn eerste nummer 1-hit gaat scoren. Volgens Albert staat de single in de zogenoemde midweeklijsten op de vierde plek. "Ik weet echt niet wat mij momenteel overkomt", zegt Albert. "Als ik stijg naar de eerste plaats heb ik mijn eerste nummer 1 in 36 jaar te pakken."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie