Roger Waters wil geen tournee Pink Floyd

AMSTERDAM - Roger Waters heeft 'nee' gezegd tegen een tournee met zijn oude band Pink Floyd. Hij vertelt erg gelukkig te zijn met het optreden van de band tijdens Live 8 en genoten te hebben van het optreden, maar geen heil te zien in een tournee. "Eén dag op muzikaal gebied concessies doen vond ik niet erg, maar ik zou het niet gedurende een hele tournee kunnen", zegt zanger-bassist Waters.

Volgens The Rock Radio erkent Waters dat een Pink Floyd-reünie populair zou zijn, maar is hij niet geïnteresseerd. "Ik heb het niet nodig", zei Waters toen hem 150 miljoen dollar (121,5 miljoen euro) werd geboden voor een nieuw tournee.

Waters houdt zich bezig met andere muzikale projecten. Zo brengt de muzikant op 26 september het opera-album 'Ça Ira' uit. De Frans-Engelse opera wordt voor het eerst op 17 november in Rome uitgevoerd. Het symfonieorkest van Rome voert de opera op en de verwachting is dat Waters die avond de dirigent is.

'Ça Ira' is een volledige opera in drie bedrijven en speelt zich af tijdens de beginjaren van de Franse Revolutie. De hoofdrollen in de opera worden vertolkt door Bryn Terfel, Ying Huang en Paul Groves.

Tip de redactie