Producent Lionsgate heeft een televisieoptreden van acteur Liam Neeson in The Late Show met Stephen Colbert afgezegd. Neeson zou vrijdag te gast zijn om te praten over zijn nieuwe film Cold Pursuit, maar Lionsgate heeft hiervan afgezien vanwege de ophef die is ontstaan over een interview dat de acteur een week eerder gaf.

Lionsgate gelastte dinsdag ook al de grote rode-loperpremière van de film in New York af. De 66-jarige acteur onthulde eerder in een interview dat hij ooit op pad is gegaan om een willekeurige zwarte man in elkaar te slaan. Hij deed dit nadat een vriendin van hem was verkracht door een man met een donkere huidskleur.

Neeson wilde zijn wraakgevoelens vervolgens botvieren op een willekeurige donkergekleurde man en schrok erg van zijn eigen agressie. Neeson vertelde in de talkshow dat het bewuste incident veertig jaar geleden heeft plaatsgevonden en dat hij net zo hard op zoek was gegaan naar een man met een lichte huidskleur als de dader een dito huidskleur had gehad. "Ik ben geen racist", beklemtoonde de ster in de talkshow Good Morning America.

Acteur zocht naderhand hulp

De onthulling van Neesons poging tot wraak zorgde voor veel ophef op sociale media. De Ier werd bestempeld als racist en er werd opgeroepen het werk van de acteur te boycotten.

De acteur begrijpt dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat. Ook vertelt Neeson dat hij destijds hulp heeft gezocht om te kijken waar die agressie vandaan kwam. "Ik was geschrokken van de primitieve drang die ik had. Het choqueerde me en deed me pijn."

De nieuwe film met Neeson in de hoofdrol gaat over een man die op zoek gaat naar de dader als zijn zoon onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. Critici zijn lovend over de film.