Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Première nieuwe film Liam Neeson afgeblazen na ophef over interview

De première van Cold Pursuit, de nieuwe film van Liam Neeson, is geannuleerd nadat er ophef is ontstaan over een interview dat de acteur gaf.
Door BuzzE/NU.nl

Het rodeloperevenement dat in New York zou plaatsvinden gaat niet door, meldt Sky News. Journalisten die hierbij aanwezig zouden zijn, kregen te horen dat de première is geannuleerd.

Neeson reageerde eerder op dinsdag nog op de ophef die is ontstaan na het interview waarin hij onthulde ooit op pad te zijn gegaan om een willekeurige donkere man in elkaar te slaan. De Noord-Ierse acteur zegt geen racist te zijn.

In het interview met de Britse krant The Independent deelde Neeson het verhaal dat een vriendin van hem ooit verkracht is door een donkere man. De 66-jarige acteur wilde zijn wraakgevoelens vervolgens botvieren op een willekeurige donkere man en schrok erg van zijn eigen agressie.

Ier werd bestempeld als racist

Neeson vertelt dinsdag in Good Morning America dat het bewuste incident veertig jaar geleden heeft plaatsgevonden en dat hij net zo hard op zoek was gegaan naar een man met een lichte huidskleur als de dader aan dat signalement had voldaan. "Als ze had gezegd dat het een Ier, Schot, Brit of Let was geweest, dan had het hetzelfde effect gehad."

De onthulling van Neesons poging tot wraak zorgde voor veel ophef op sociale media. De Noord-Ier werd bestempeld als racist en ook werd er opgeroepen het werk van de acteur te boycotten.

Acteur schrok van 'primitieve drang'

De Taken-acteur begrijpt dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat. Ook vertelt Neeson dat hij destijds hulp heeft gezocht om te kijken naar waar die agressie vandaan kwam. "Ik was geschrokken van de primitieve drang die ik had. Het choqueerde me en deed me pijn."

Neeson hoopt wel dat zijn verhaal mensen aanmoedigt om vaker te zeggen wat zij denken. "We doen allemaal alsof we in meer of mindere mate politiek correct zijn."


Lees meer over:

Achterklapliam neesonEntertainment

Aanbevolen artikelen