AMSTERDAM - De Nederlandse regisseur Jan de Bont gaat het vervolg op de Tomb Raider-film maken. Dat heeft de Nederlandse distributeur UIP woensdag bekendgemaakt, meldt de Telegraaf. De productie, die 'Lara Croft and the Cradle of Life' gaat heten, is het vervolg op het wereldwijde kassucces uit 2001.

Angelina Jolie speelt wederom cyberbabe Lara Croft. Acteur Jon Voight zal weer de rol van Lara Crofts vader op zich nemen. De opnamen zullen vanaf eind augustus plaatsvinden in Engeland, Griekenland, Afrika en China.

Tomb Raider II wordt de vijfde film die De Bont regisseert. Eerder maakte de Nederlander kassuccessen als 'Speed' ('94), 'Twister' ('96) en 'The Haunting' ('99). Als producent was hij verantwoordelijk voor onder meer 'Minority Report' ('02), de nieuwe film van Steven Spielberg en Tom Cruise.

Het verhaal van Lara Croft and the Cradle of Life gaat over de mythologische Doos van Pandora waarop een Chinese maffiabende aast. Een van de hoogtepunten van de film moet een achtervolgingsscène per motor over de Chinese Muur worden. Om de actiescènes in de film grotendeels zelf te kunnen doen, trainde Jolie maanden met het Canadese theatercircus Cirque du Soleil.

'Lara Croft and the Cradle of Life' is in juli 2003 in de Nederlandse bioscopen te zien.