Jussie Smollett heeft voor het eerst sinds hij werd mishandeld een publiek optreden gegeven. In Los Angeles speelde Smollett zaterdagavond nummers van zijn debuutalbum en uit de serie Empire, waarin hij acteert.

De Amerikaan werd dinsdag in Chicago slachtoffer van anti-lhbt- en racistisch geweld.

"Ik wilde niet dat die klootzakken zouden winnen", zei de 35-jarige acteur over zijn snelle terugkeer op het podium. Het publiek begon daarop te juichen. Smollett vertelde ook dat hij toch nog niet volledig was hersteld van de aanval, maar op de goede weg was.

Voordat Smollett zijn optreden gaf, bestegen zijn broers en zussen het podium. Ze vertelden het publiek dat het optreden "onderdeel was van Jussies herstel". Zijn broer Jocqui zei dat de familie trots op hem is.

De geplande meet-and-greet met fans werd afgelast, maar Smollett beloofde meegenomen albums te signeren en bedankte het publiek voor de steun.

Aanvallers riepen racistische en homofobe leuzen

Volgens de politie van Chicago werd Smollett tijdens de aanval in zijn gezicht geslagen en werd er "een onbekende chemische substantie" over hem heen gegoten. Ook bond een van de daders een strop om zijn nek. De mannen schreeuwden homofobe en racistische leuzen.

De acteur brak door toedoen van de mannen een rib en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Dinsdagochtend mocht hij weer naar huis.