Louisa Moritz is vorige week op 72-jarige leeftijd overleden. De actrice was een van de vrouwen die Bill Cosby beschuldigde van seksueel misbruik. In november 2014 claimde ze dat Cosby haar in 1971 tot orale seks dwong.

Moritz had een rechtszaak tegen Cosby aangespannen, die volgens nieuwssite The Blast ondanks haar dood verdergaat. Moritz is bekend van tv-shows in de jaren zeventig en tachtig, zoals Up in Smoke. Ook speelde zij in de film One Flew Over The Cuckoo's Nest.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden toen zij en Cosby te gast waren in The Tonight Show. Terwijl zij op haar beurt wachtte in een aparte kamer, kwam Cosby binnen.

Hij zou vervolgens zijn geslachtsdeel uit zijn broek hebben gehaald en deze in haar gezicht hebben geduwd met de woorden: "Proef hier wat van, het zal je in veel opzichten goed doen."

Moritz werd geboren in de Cubaanse hoofdstad Havana en verhuisde in de jaren vijftig naar New York. Na haar acteercarrière werd Moritz een succesvolle makelaar in de omgeving van Los Angeles.

Ze stierf een natuurlijke dood, gerelateerd aan hartproblemen.