Kim Kardashian was maandag in Sacramento om over wetswijzigingen rond het gevangeniswezen te praten. Ze sprak in de hoofdstad van de staat Californië met twee politici die een voorstel hebben ingediend om ex-gevangenen die in hun proeftijd zitten hun stemrecht terug te geven.

Kardashian twitterde een foto vanuit het hoofdkwartier van de staatssenaat en retweette een bericht van senator Ben Hueso, die daarin vertelt dat de twee ook hebben gesproken over een nieuwe maatregel die werkgevers belastingvoordeel geeft als ze jongeren met een crimineel verleden aannemen.

Dit voorjaar verleende de Amerikaanse president Donald Trump een gevangene gratie na een gesprek met Kardashian. Na de vrijlating van Alice Marie Johnson kondigde de realityster aan door te gaan met haar activisme.

"Het begon met Alice, maar toen ik haar zag en de gezichten leerde kennen achter de verhalen van mannen en vrouwen in gevangenissen, wist ik dat ik niet na één geval kon stoppen. Het is tijd voor echte, systematische verandering", liet ze in september op sociale media weten.