MTV publiceert autobiografie 50 Cent

AMSTERDAM - MTV Books brengt dinsdag de autobiografie uit van Curtis '50 Cent' Jackson. Het boek heeft de titel 'From pieces to weight: once upon a time in southside Queens' en gaat over het 'heftige' leven van de rapper, meldt New York Daily News.

In het voorwoord schrijft de rapper: "Ik heb dit boek geschreven zodat de wereld begrijpt waar ik vandaan kom. Ik wil dat iedereen dat weet die mij alleen van mijn songs of van de televisie kent". 50 Cent staat erom bekend trots te zijn op zijn achtergrond. Tijdens interviews, optredens en in songteksten schroomt hij niet in geuren en kleuren te vertellen dat hij negen kogels heeft overleefd en in armoede is opgegroeid.

Troosteloze jeugd

In het boek gaat hij nog een stapje verder. Voor het eerst laat hij ook zijn 'bange' kant zien. Zijn angsten, twijfels en het verdriet van een troosteloze jeugd, waarin drugs een grote rol speelden, komen allemaal aan bod.

Behalve een boek komt in de herfst een film uit over het leven van de rapper. 'Get rich or try dying' is geregisseerd door Jim Sheridan, bekend van het drama 'In the name of the father'. Quincy Jones is verantwoordelijk voor de soundtrack en Fifty speelt zelf de hoofdrol.

Videogame

Het is niet bekend wanneer 'From pieces to weight' in Nederland te koop is. Op 6 september wordt het album 'The massacre' opnieuw uitgebracht. Er is één nieuw liedje aan de cd toegevoegd en van alle 21 nummers worden videoclips gemaakt. In november komt een videogame van de rapper uit.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie