De voorzieningenrechter heeft maandag een verzoek van rapper Boef afgewezen. De rapper wil dat een uitzending van YouTube verwijderd wordt.

Het gaat om een aflevering van het programma 0% Alcohol, dat door Salaheddine wordt gemaakt.

De rapper liep naar eigen zeggen schade op door de uitzending. Volgens hem wordt in de aflevering de suggestie gewekt dat hij door een Snapchat-post het leven van een jonge vrouw en haar familie heeft geruïneerd. Hij zegt optredens te zijn misgelopen en wil daarom ook een schadevergoeding.

De Marokkaans-Nederlandse televisiemaker en cabaretier Salaheddine Benchikhi gebruikte de audio van een Snapchat-post van Boef in de negentiende aflevering van de fictieserie 0% Alcohol. In de video zie je een vader die zijn dochter zogenaamd herkent op de beelden van rapper Boef.

Volgens de rechter zou het voor kijkers duidelijk moeten zijn dat het programma 0% Alcohol een fictief karakter heeft. 

Salaheddine wilde met de uitzending het maatschappelijke probleem van exposure aan de kaak stellen. De voorzieningenrechter stelt dat een televisiemaker een ruime mate van vrijheid heeft, maar dat een uitzending niet onnodig grievend mag zijn.

Daar is in dit geval volgens de rechter geen sprake van en daarom hoeft Salaheddine de uitzending niet te verwijderen. Boef krijgt ook geen schadevergoeding.