Brian Harvey hoopt voor de kerst weer te lopen

AMSTERDAM - Voormalig zanger van de boyband 'East-17' Brian Harvey hoopt voor de kerst weer te kunnen lopen. Hij herstelt momenteel thuis van zijn bizarre auto-ongeluk. Harvey werd eind mei overreden door zijn eigen auto in zijn woonplaats Essex. Doktoren hebben hem laten weten dat lopen op den duur weer mogelijk is.

Harvey werd in mei in zijn auto misselijk na het eten van een zakje chips. Hij zou daarop het portier hebben geopend om over te geven. De zanger botste vervolgens met de openstaande deur tegen andere auto's en raakte de controle over het stuur kwijt. Toen is hij waarschijnlijk uit zijn auto geslingerd en overreden.

De zanger brak zijn bekken op zeven plaatsen en lag een paar weken in coma. Harvey lijdt aan een chronische depressie en er gingen geruchten dat het ongeluk een zelfmoordpoging was. De 31-jarige Harvey spreekt dit tegen. "Als je zelfmoord wilt plegen, dan zou je dit niet op deze manier willen doen." Hij geeft wel toe dat hij voor het ongeluk twee keer in het ziekenhuis is opgenomen, omdat hij zelfmoord wilde plegen.

'East-17' was in de jaren negentig een Britse boyband. De bandleden scoorden een hit met 'Stay'. Harvey had echter een drugsprobleem en werd ontslagen. Hierna viel de groep uit elkaar.

Tip de redactie