AMSTERDAM - Drie weken lang, driemaal daags staan de meiden van K3 in het Circustheater in Scheveningen. Kathleen (24), Kristel (26) en Karen (27) zullen de komende weken 90.000 fans 'betoveren' met hun Zomershow.
K3

Sinds de groep in 1999 aan de voorronde van het Belgische songfestival meedeed met het liedje 'Heyah Mama' liggen België en Nederland aan hun voeten. Vooral meisjes van 4 tot 12 jaar zijn helemaal weg van de Belgische meidengroep.

Na de hit 'Heyah Mama' volgden diverse grote hits. In Nederland en België werden zo'n 300.000 cd's van K3 verkocht. De single 'Toveren' bereikte dit jaar de eerste plaats van de Mega Top 100. De albums 'Alle Kleuren' (2000) en Tele-Romeo (2001) behaalden de eerste plaats in de Album Top 100.

Foutje...

Met de nieuwste single van K3, 'Feest', slaan de drie Belgische meiden een klein flatertje. In het nummer zingen Kathleen, Kristel en Karen dat Braziliaantjes 'La Bamba' zingen en de Mexicaantjes van de samba houden.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) spreekt van een grote blunder. "Het is precies andersom," luidde het commentaar van het genootschap in De Telegraaf. "Is dit de prijs voor het bezuinigen op aardrijkskundeles?"

De producent van de dames, Niels William, kan er wel om lachen: "Ik vind het geestig dat zo'n ernstige vereniging zich bezighoudt met het ontleden van onze songteksten. We gaan de tekst niet aanpassen. Ik ben er zeker van dat er Mexicanen zijn die van de samba houden en dat er Brazilianen rondlopen die zich al eens aan de bamba hebben gewaagd."

Uitverkocht

Wie zich nog wil laten 'betoveren' in het Circustheater heeft pech. De eerste 33 voorstellingen waren in maart binnen drie dagen uitverkocht, de extra achttien voorstellingen binnen een dag. Geen nood, K3 komt in het najaar weer met een spectaculaire show.

/LINK
k3.pagina.nl