Harvey Weinstein heeft na het vertrek van zijn advocaat een nieuw juridisch team samengesteld. Jose Baez is een opvallende naam in het team. Vorig jaar werkte hij nog als raadsman van Rose McGowan, één van de beschuldigers van Weinstein.

Baez stond de actrice bij in een zaak waarin haar drugsbezit ten laste werd gelegd. Er werd cocaïne aangetroffen in een portemonnee die McGowan was kwijtgeraakt in een vliegtuig.

Ze uitte niet lang na haar arrestatie haar vermoeden dat de drugs door iemand anders in haar portemonnee waren gestopt en dat Weinstein daar iets mee te maken had. Zo zou hij hebben geprobeerd haar het zwijgen op te leggen.

McGowan noemde de aanstelling van haar voormalige advocaat woensdag in gesprek met The Daily Beast "een enorme belangenverstrengeling".

Ze stelt dat ze al langer het vermoeden heeft dat er achter de schermen schimmige afspraken zijn gemaakt. "Mijn instinct zei me dat mijn advocaten waren omgekocht. Ik dacht dat Harvey ze zou benaderen en ik niet eerlijk vertegenwoordigd zou worden."

In een reactie laat Baez weten dat de twee zaken los van elkaar staan en er daardoor geen sprake van belangenverstrengeling is.