Freek Vonk voelt zich langzaamaan weer wat beter. Hij is nog niet helemaal uitgeziekt, maar de tv-bioloog is wel weer sterk genoeg om aan het werk te gaan op de Filipijnen.

Op Instagram vertelt de presentator dat hij zich inmiddels weer sterk genoeg voelt om "voorzichtig op pad te gaan".

Vonk moest afgelopen weekeinde de opnames van Freeks Wilde Wereld in de jungle van de Filipijnen annuleren, omdat hij al dagen ziek op bed lag. De populaire tv-maker klaagde onder meer over hoge koorts, buikkrampen, misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en diarree. Wat precies de oorzaak was, is nog niet duidelijk.

"De Filipijnse arts wist mij na een bloedonderzoek helaas geen duidelijkheid te geven. Wel heeft hij mij per infuus direct 2 liter vocht toegediend, omdat ik uitgedroogd was. Sowieso thuis nog maar een goede denguetest laten doen - en parasietencheck. Ik denk en hoop in elk geval dat ik het ergste heb gehad!", aldus Vonk.

Voor de presentator was het de eerste keer dat hij opnames door ziekte moest staken. "Nu voorzichtig opnames hervatten en proberen in de laatste week Filipijnen toch nog wat mooie afleveringen te maken voor Freeks Wilde Wereld."