Zanger Chris Brown (29) is dinsdag in Parijs gearresteerd op verdenking van verkrachting, meldt het Franse persbureau AFP op basis van politiebronnen. 

Eerder werd bekend dat de Franse politie is begonnen met een onderzoek naar Brown, omdat een 24-jarige vrouw hem heeft beschuldigd van verkrachting. Het team achter de zanger heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Volgens verschillende Franse media zijn ook Browns goede vriend en een bodyguard gearresteerd.

Volgens de vrouw zou Brown, bekend van nummers als Forever en Ayo, haar in de nacht van 15 op 16 januari in zijn hotelkamer seksueel misbruikt hebben. Dit zou zijn gebeurd nadat de twee elkaar ontmoet hadden in de club Le Crystal, nabij de Champs-Élysées in Parijs.

In het politierapport, dat Closer in handen heeft, staat dat de vrouw met Brown meeging naar zijn hotel, het Mandarin Oriental. Daar zou de uiteindelijke verkrachting hebben plaatsgevonden. De openbaar aanklagers zouden de zaak nu onderzoeken.

Brown is vaker in het nieuws geweest vanwege ontoelaatbaar gedrag jegens vrouwen. Zo is hij in het verleden berecht voor het mishandelen van zijn voormalige vriendin Rihanna en zou hij ook een andere vriendin in haar gezicht geslagen hebben. De zanger is daarnaast meerdere keren onder behandeling geweest om aan zijn woedeaanvallen te werken.