Sander Schimmelpenninck vindt dat Nederlandse vrouwen niet erg geëmancipeerd zijn. Volgens de Quote-hoofdredacteur hebben ze een gebrekkig zelfbeeld.

"Nederlandse vrouwen vinden zichzelf heel geëmancipeerd, maar dat zijn ze totaal niet. Als man moet je gewoon betalen. Ik vind dat prima en ik betaal ook altijd op de eerste date, maar dan staat er wel iets tegenover", laat Schimmelpenninck in een interview in Viva weten.

"Als man verwacht je dan dat ze zich een beetje vrouwelijk gedraagt, probeer er op z'n minst leuk uit te zien. Nederlandse vrouwen zijn heel erg van de twee walletjes eten. Betalen: nee. Maar een beetje je best doen op je uiterlijk, ook: nee."

De 34-jarige journalist heeft er geen moeite mee als vrouwen de rekening zouden betalen en deelt die opvatting met zijn in Zweden woonachtige geliefde.

"Mijn vriendin wil echt gelijkwaardigheid, ook in financiën. In Zweden is dat een belangrijk ding. Ik ben van het socialistische model: als je als man vijf keer zo veel verdient, moet je ook vijf keer zoveel betalen. Dat is toch logisch? Andersom dus ook."