Erykah Badu nam het onlangs tijdens een van haar concerten op voor de omstreden zanger R. Kelly, maar trekt die steun nu in. Volgens de zangeres zijn haar woorden uit de context gehaald.

Tijdens haar show van afgelopen zaterdag in Chicago nam ze een moment om haar steun uit te spreken. Dat viel niet goed bij haar fans. 

Badu zei volgens TMZ dat ze wilde bidden voor "R", waarmee ze overduidelijk R. Kelly bedoelde. Ze zei te hopen "dat hij het licht ziet, mocht hij werkelijk de dingen hebben gedaan waarvan hij beschuldigd wordt in de documentaire Surviving R. Kelly".

Terwijl het publiek haar trakteerde op luid boegeroep, vroeg Badu zich openlijk af of de de vermeende slachtoffers zelf geen misbruikers zijn. Een aantal concertgangers vertrok, omdat de zangeres Kelly bleef verdedigen.

"Wat ik heb gezegd, is dat ik van hem hou. Onvoorwaardelijk. Maar dat betekent niet dat dat ik zijn slechte keuzes steun. Ik hoop dat hij en anderen die door zijn toedoen zijn beschadigd beter kunnen worden", laat Badu via Twitter weten.

Badu heeft wel vaker omstreden uitspraken gedaan. Zo zei ze eerder fan te zijn van Bill Cosby nadat hij schuldig werd bevonden aan seksueel misbruik. Ook zag ze naar eigen zeggen "iets goeds" in Adolf Hitler.