De Spice Girls zijn in opspraak geraakt vanwege T-shirts die ze hebben laten maken voor Comic Relief. De shirts zouden zijn gemaakt door arbeiders die zeer slecht betaald krijgen, meldt de Britse krant The Guardian zondag.

De arbeiders van de fabriek in Bangladesh krijgen een paar dubbeltjes per uur voor hun werk. Bovendien zijn de omstandigheden in de fabriekshal mensonwaardig. Zo worden ze uitgescholden en mishandeld, blijkt uit onderzoek dat de krant ter plekke zou hebben gedaan. 

Zo worden de vrouwen door de manager van de fabriek steeds aangesproken met "hoerendochters". Ook zouden ze diensten van zestien uur moeten draaien.

Op de shirts staat de tekst #IWannaBeASpiceGirl. De shirts maken deel uit van een actie voor Comic Relief, een speciale actiedag in het Verenigd Koninkrijk waarop geld wordt ingezameld voor diverse goede doelen.

Dit jaar is er speciale aandacht voor gendergelijkheid. De shirts van de Spice Girls maken daar deel van uit. De T-shirts worden voor bijna 20 pond verkocht. Daarvan gaat ruim 11 pond naar Comic Relief.

In een reactie laten de Spice Girls en Comic Relief weten geschokt te zijn door de bevindingen van The Guardian. Het management van de Spice Girls heeft toegezegd de wantoestanden in de fabriek te laten onderzoeken.