James Mason, een voormalige manager van R. Kelly, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De man, tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd, wordt beschuldigd van het bedreigen van familieleden van een vermeend slachtoffer van de r&b-zanger.

Mason gaf zichzelf donderdag aan bij de autoriteiten in Henry County in Georgia, zo laat de Amerikaanse onderzoeksjournalist Mark Winne op Twitter weten. 

De oud-manager zou de familie van een vermeend slachtoffer van R. Kelly, Joycelyn Savage, hebben bedreigd nadat haar ouders zich hadden afgevraagd of de relatie tussen de zanger en hun dochter consensueel is. 

Volgens een politierapport in handen van entertainmentwebsite The Blast zou Mason tegen de vader van het slachtoffer hebben gezegd: "Ik ga jou en je familie pijn doen. Als ik je zie, zal ik je krijgen. Ik ga je vermoorden."

De advocaat van de vader, Gerald Griggs, stelt dat de officier van justitie aan de familieleden heeft gevraagd wat zij ervan zouden vinden als Mason op borgtocht vrijgelaten zou worden, in het geval dat hij zichzelf zou aangeven.

De familie zou hebben gezegd akkoord te gaan met de vrijlating op borgtocht, mits de man een contactverbod opgelegd zou krijgen.

'Meerdere vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik'

In de documentaire over Kelly die onlangs verscheen, Surviving R. Kelly, beschuldigen meerdere vrouwen, onder wie zijn ex-vrouw Andrea, de zanger van seksueel misbruik. In de driedelige documentaire zeggen de vrouwen dat de r&b-artiest agressief en dwingend kan zijn.

Kelly ontkent de aantijgingen en noemt het programma "walgelijk". De zanger zou denken dat de film een wraakactie is van mensen uit de muziekindustrie waar hij onenigheid mee heeft.

Justitie in de Amerikaanse staat Georgia is naar aanleiding van de documentairereeks een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger gestart. Kelly zelf zou bezig zijn met het indienen van een rechtszaak tegen de Amerikaanse betaalzender Lifetime, die de documentairereeks heeft uitgezonden.