Het cabaretduo Veldhuis & Kemper gaat sokken inzamelen voor daklozen in Noord-Holland, maakt het tweetal vrijdag bekend in het programma June tot Twaalf op NH Radio.

De actie is een samenwerking tussen de zender en Remco Veldhuis (45) en Richard Kemper (48). Ze willen ermee anticiperen op het chronische tekort aan sokken voor daklozen. De nood onder deze groep in de regio Amsterdam is volgens het duo hoog nu er een vorstperiode aankomt.

Het initiatief ontstond tijdens een gesprek met het Leger des Heils, waarbij woordvoerder Jorina van Deursen liet weten waar dak- en thuislozen de komende week écht behoefte aan hebben als zij buiten moeten slapen.

Veldhuis & Kemper en de presentatrice van het radioprogramma June Hoogcarspel besloten daarna tot het opzetten van de actie. Luisteraars zijn opgeroepen nieuwe en het liefst dikke sokken te doneren of zelfs te breien voor daklozen.

De cabaretiers treden komend week op in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Fans die minimaal drie paar sokken óf een slaapzak meenemen, kunnen deze dan ruilen voor een gesigneerde cd of dvd of een T-shirt van de twee komieken.