Amanda Balk (31) gaat scheiden van Stavros T., met wie ze sinds 2018 getrouwd was. Maandag bekende de 44-jarige echtgenoot van de realityster dat hij betrokken is geweest bij de wietkwekerijen in de kelders van drie villa's in Wassenaar.

"Het vertrouwen is kapot en valt helaas niet te repareren. (...) Daarom kondig ik hierbij aan dat ik weer terug zal gaan naar mijn meisjesnaam Balk en niet langer getrouwd door het leven zal gaan", schrijft Balk woensdag op haar Instagram-pagina. "Ik vraag om jullie begrip in deze moeilijke tijd."

De politie zou vorig jaar zo'n 4.200 wietplanten hebben aangetroffen in drie woningen die T. huurde. Gerard Spong, de advocaat van T., zegt dat zijn cliënt alleen gebruikt zou zijn als 'katvanger'.

Maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat de betrokkenheid van T. veel verder dan alleen de huurcontracten. Zo was hij regelmatig aanwezig in de villa's en werd de post op zijn naam bezorgd.

De rechtbank oordeelde maandag dat er genoeg gronden zijn om T. langer vast te houden.

Balk werd bekend door haar deelname aan diverse televisieprogramma's zoals De Gouden Kooi, Echte meisjes in de jungle en Boxing Stars. In 2012 kreeg ze een dochter met haar ex-vriend Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack.