De ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus, Joyce Schmeytz, heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Graus ontkent dat. 

"Ik ontken alle beschuldigingen. Ik wacht verdere stappen af", zegt Graus in een schriftelijke reactie op de uitlatingen van zijn ex-vrouw in De Telegraaf

"Ik zag mij genoodzaakt aangifte te doen jegens mijn man, die ik jarenlang volledig vertrouwd heb, vanwege psychisch misbruik alsmede meerdere zedendelicten", zegt Schmeytz, die ook bij de PVV werkt, tegen De Telegraaf.

Het PVV-Kamerlid zou volgens de vrouw overal dreiging zien en besloot daarom beveiligers in te huren. Graus kreeg geen permanente beveiliging vanuit de overheid.

Hij zou haar hebben gemanipuleerd om de beveiligers terug te betalen met seks. Daarnaast zou Graus haar psychisch hebben mishandeld en meerdere keren hebben gedreigd met fysiek geweld.

Het Kamerlid wijst op de psychische toestand van zijn ex sinds de scheiding. "Er speelt veel meer, ze is helemaal aan het doordraaien."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!