Paris Jackson heeft zich laten opnemen in een kliniek om aan haar psychische problemen te werken, meldt Entertainment Tonight na een gesprek met een anonieme bekende van het model.

Volgens de bron van Entertainment Tonight heeft het twintigjarige model na een druk jaar besloten wat tijd te nemen om een nieuwe start te maken en haar fysieke en emotionele toestand voorrang te geven. "Ze is ingecheckt bij een instelling die haar helpt beter te worden."

De enige dochter van Michael Jackson heeft een verleden met mentale problemen. Als tiener bracht ze na een zelfmoordpoging een flinke tijd door in een instituut voor jongeren met psychische stoornissen.

Paris vertelde in 2017 dat ze in een depressie was geraakt, nadat ze op school met de verkeerde mensen bevriend raakte. Het model kreeg thuisonderwijs tot haar vader stierf. Ze was toen elf.

Paris is normaal gesproken regelmatig op sociale media te vinden, maar ze heeft inmiddels al een maand niets geplaatst op Twitter en Instagram. Ze ontbrak ook op foto's die haar broer Prince tijdens de feestdagen deelde.

Het ging om foto's van een reis naar Tokio met enkele familieleden, onder wie hun jongere broer Blanket, die tegenwoordig Bigi heet.