Thomas Markle jr. (52), de halfbroer van de hertogin van Sussex, heeft zijn excuses aangeboden aan Meghan en de rest van zijn familie. Hij werd vrijdag dronken van de weg werd gehaald in de Amerikaanse staat Oregon en zegt maandag spijt te hebben van de schande die hij zijn familie heeft bezorgd.

Markle houdt wel vol dat hij niet te veel had gedronken. De blaastest die hij ter plekke moest ondergaan gaf een te hoog alcoholpercentage aan als gevolg van medicijnen die hij gebruikt, zei hij tegen de Mirror.

Hij zou na een ruzie met zijn 38-jarige verloofde Darlene Blount de auto hebben gepakt om escalatie te voorkomen. "Daarom was ik zo laat nog onderweg."

Hij moest over een lijn lopen, wat hij naar eigen zeggen "onmogelijk" kon vanwege de pijn aan zijn been. "En toen ben ik gearresteerd."

De laatste maanden kwamen Markle en zijn verloofde vaker in aanraking met de politie. "We willen echt samen zijn, maar we moeten stoppen met alcohol", realiseert hij zich. "Ik heb echt spijt van de schande die ik mijn familie heb bezorgd en ik hoop dat zij mij kunnen vergeven."