AMSTERDAM - Jessica Simpson speelt als Daisy Duke in de filmversie van 'The Dukes of Hazzard' haar droomrol. "Toen ik hoorde dat ze de film gingen maken ben ik er als een gek achteraan gegaan. Ik moest en zou die rol hebben. Het is echt mijn droom," zegt Simpson. De rol van Daisy is het filmdebuut van de Amerikaanse popzangeres.

Simpson hoopt dat haar filmcarrière nu eindelijk in de lift zit. "Maar ik hoef geen diepe rollen te spelen in drama's ofzo, dat is niks voor mij," weet Jessica. Komedies vindt ze wel 'superleuk' en ze heeft laten zien alles voor een rol over te hebben. "Ik heb me suf getraind om Daisy te kunnen spelen. Ik moest er geweldig uitzien in een bikini dus toen ik hoorde dat ik erin zat heb ik meteen een personal-trainer ingehuurd."

Newlyweds

De 25-jarige Jessica brak in 2000 door als zangeres maar haar sterrenstatus bereikte ze vooral als zichzelf in MTV's reality-serie 'Newlyweds: Nick & Jessica'. Die serie ging over haar huwelijk met zanger Nick Lachey.

Voor 'The Dukes of Hazzard' levert Simpson ook een muzikale bijdrage. Met behulp van Willie Nelson nam ze een nieuwe versie op van 'These boots are made for walking', het nummer waarmee Nancy Sinatra in 1966 een hit had. De toon van het liedje beviel Jessica zo goed dat ze graag als countryzangeres verder wil. "Dolly Parton is mijn grootste idool, ik wil in haar voetsporen treden," zegt Jessica.

'The Dukes of Hazzard' gaat vrijdag in de Verenigde Staten in première. De filmversie van de populaire televisieserie uit de jaren tachtig gaat over de neven Bo en Luke Duke die de autoriteiten van Hazzard County tot wanhoop drijven. In hun opgevoerde auto scheuren ze over het platteland, bijgestaan door nichtje Daisy en oom Jesse.

Hoofdrollen

De hoofdrollen worden gespeeld door Sean Williams Scott en Johnny 'Jackass' Knoxville. Ook Burt Reynold en Willie Nelson maken hun opwachting in de film. 'The Dukes of Hazzard' is vanaf 1 september te zien in de Nederlandse bioscopen.