De Britse zanger Peter Andre kampte jarenlang met psychische problemen. De 45-jarige zanger werd meerdere keren in ziekenhuizen opgenomen vanwege paniekaanvallen, zo onthulde hij in de Ierse talkshow The Ray D'Arcy Show.

Andre, die in 1995 een hit scoorde met Mysterious Girl, had een aantal jaren later een inzinking. "Er was een moment, in 1998", zegt hij. "Alles leek ontzettend goed te gaan en opeens voelde ik de grond onder me wegzinken. Ik functioneerde niet meer, ik kon niet meer denken en ik had paniekaanvallen. Ik kwam in verschillende ziekenhuizen terecht, kreeg medicatie, zag verschillende therapeuten."

De zanger vertelde bijna niemand over zijn problemen, zelfs zijn ouders niet. "Als je het met mensen hebt over angststoornissen en inzinkingen, dan zien sommigen dat als een zwakte. Het is een taboe. Maar de waarheid is dat heel veel mensen dit meemaken."

Door verschillende therapieën gaat het nu weer goed met Andre. Volgens The Mirror verklaarde hij in het interview dat hij door zijn moeilijke periode heeft geleerd niets in het leven voor lief te nemen.

Peter Andre verteld in de Ray D’Arcy Show over mentale problemen
69
Peter Andre verteld in de Ray D’Arcy Show over mentale problemen