Agenten hebben vrijdag een woning van R. Kelly in de Trump Tower in Chicago doorzocht. De zanger zou er twee vrouwen tegen hun wil vasthouden, maar de politie kon daar geen bewijs voor vinden.

Een tipgever had de politie gewaarschuwd dat R. Kelly de vrouwen gegijzeld zou hebben, meldt TMZ.

Agenten troffen de zanger ter plekke aan met de twee vrouwen aan zijn zijde. Zij verklaarden echter dat ze er uit vrije wil waren, waarna de politie onverrichter zake weer vertrok.

R. Kelly ligt al jaren onder een vergrootglas vanwege zijn vermeende misbruik van vrouwen. Afgelopen week laaide de storm rond zijn persoon weer op vanwege de release van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen aan het woord komen.

Naar aanleiding van de documentaire heeft justitie in de staat Georgia besloten over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger.

Advocaat Kelly heeft gereageerd op ophef

Steve Greenberg, de advocaat van Kelly, heeft vrijdag gereageerd op de aantijgingen. Hij noemt deze "walgelijk" en beweert dat ze niet kloppen.

"Hij wist niet dat hij seks had met een minderjarige vrouw en heeft nooit iemand gedwongen om wat dan ook te doen. Hij heeft niemand gevangen gehouden en niemand misbruikt."

De advocaat beweert dat de producenten van de veelbesproken documentaire de vrouwen heeft ingefluisterd wat ze moesten zeggen over de zanger.