Gerard Joling heeft naar eigen zeggen "altijd fantastische contracten" gehad. Hij erkent jarenlang meer te hebben verdiend dan Gordon, vertelde hij vrijdagavond aan tafel bij Jinek.

"Gordon had altijd een vast contract bij RTL, maar ik was freelancer", verklaarde Joling het salarisverschil. "Waarschijnlijk heeft hij nu tijdens zijn onderhandelingen met John (de Mol, red.) gehoord wat het verschil was." 

De zanger en presentator noemde zich "de bestbetaalde bandartiest van Nederland en ook een jaar of vijf de bestbetaalde presentator van SBS". "Daar is niemand meer overheen gegaan", aldus Joling. Bedragen wilde hij echter niet noemen, wel wenste hij Gordon "veel succes" bij zijn nieuwe werkgever.

Gordon werkt sinds dit jaar voor John de Mols bedrijf Talpa. De entertainer kreeg de laatste tijd meermaals de vraag of het duo Geer & Goor, ooit bedacht door De Mol, wordt herenigd.

Volgens Gordon vroeg Joling "belachelijk veel geld". "Maar hij verdient het ook, iemand moet die botoxdokter betalen", grapte Gordon in De Wereld Draait Door.

"Ach Gordon, dat is altijd nog beter dan een afkickkliniek", sneerde Joling terug in Jinek. De Topper zei het voorval "ook wel lollig" te vinden. "Ik lig er niet van wakker."