Voor het eerst sinds het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, over de van onder meer seksueel misbruik verdachte zanger R. Kelly, heeft een van zijn kinderen via sociale media op alle ontstane commotie gereageerd. Zijn dochter Joann Lee Kelly, beter bekend als Buku Abi, deelde donderdag een emotionele verklaring op haar Instagram Stories.

"Aan alle mensen die vinden dat ik me uit moet spreken tegen alles wat momenteel gaande is, wil ik laten weten dat ik compleet stuk zit en dan druk ik me nog zachtjes uit. Het is absoluut niet mijn bedoeling geweest om onverschillig over te komen door nu pas te reageren. Ik bid voor alle families en de vrouwen die zijn geraakt door mijn vaders acties", aldus Buku Abi op haar Instagram.

Ze zegt dat het geen geheim is dat ze geen band met haar vader heeft. "Ik spreek hem niet en spreek nu dus ook niet voor hem. Vanwege persoonlijke redenen, zijn beslissingen en alles wat mijn familie heeft moeten ondergaan en doorstaan door hem, is het helaas jaren geleden dat mijn broer, zusje en ik hem gesproken hebben. Datzelfde geldt voor mijn moeder Andrea, zij heeft ook al jaren geen contact meer met hem."

"Het monster waar iedereen het nu over heeft is mijn vader. Geloof me, ik weet wie hij is en hoe hij is. Ik ben opgegroeid met hem in huis. Mijn keuze om geen contact met hem te hebben, is om rust in mijn hoofd te hebben. En om zelf te helen van alles wat er gebeurd is."

Buku Abi vindt haar vader een moeilijk onderwerp om over te praten. "Ik wil iedereen die ons gesteund heeft en liefde en gebeden heeft gestuurd daarvoor bedanken. Jullie liefde wordt gewaardeerd en dat zal altijd zo zijn."

Naar aanleiding van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende slachtoffers vertellen hoe ze lichamelijk, mentaal en seksueel misbruikt zijn door de zanger, werd er door justitie in de Amerikaanse staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger ingesteld.