Het anonieme dreigtelefoontje dat begin december binnenkwam voor de première van de documentaire van Surviving R. Kelly in New York, zou afkomstig zijn van een bekende van de r&b-zanger. 

Voor aanvang kregen de organisatoren van de première het telefoontje binnen, waarin werd gedreigd met een schietpartij, mocht de film toch vertoond worden.

Bronnen binnen de politie van New York melden aan TMZ dat Donnel Russell degene is die gebeld zou hebben. Hij werkt regelmatig samen met R. Kelly.

Hij zou volgens de politie ook degene zijn die meerdere vermeende slachtoffers van de zanger zou hebben bedreigd vanwege hun medewerking aan de documentaire. Dit werd eerder deze week bekend. Russell wordt momenteel ondervraagd door de politie.

Momenteel strafrechtelijk onderzoek naar zanger

Na het dreigement werd de screeningruimte van de première uit voorzorg geëvacueerd. Bij de screening waren diverse vermeende slachtoffers van de zanger aanwezig. 

In de docuserie Surviving R. Kelly vertelt een aantal vrouwen slachtoffer te zijn geweest van fysiek, mentaal en seksueel geweld door Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet.

Naar aanleiding van de documentaire doet justitie in de Amerikaanse staat Georgia momenteel strafrechtelijk onderzoek naar de zanger.