Een blinde vrouw heeft Beyoncés bedrijf Parkwood Entertainment aangeklaagd. Ze beweert dat de website van de zangeres niet toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

De vrouw, genaamd Mary Conner, beweert dat dit de Americans With Disabilities Act overschrijdt, de wet die is bedoeld om gehandicapte Amerikanen gelijke rechten te geven om discriminatie tegen te gaan.

"De enige echte vorm van entertainment die een gelijk speelveld biedt tussen blinden en zienden is de vreugde van muziek", schrijft advocaat Dan Shaked in de aanklacht, die is gedeeld door The Hollywood Reporter.

Volgens Shaked droomt Conner ervan ooit naar een concert van Beyoncé te gaan en ging ze daarom naar de website van de zangeres. "Daar stuitte ze op tal van obstakels die haar toegang tot de goederen en diensten op de website beperkten", zo is te lezen in de rechtbankdocumenten.

Zo zouden het menu en de navigatie-linkjes niet goed werken en is het niet mogelijk om met het toetsenbord in plaats van de muis te navigeren.

De eiser wil dat de website toegankelijk voor blinden en slechtzienden wordt gemaakt en een "compenserende schadevergoeding voor degenen die onwettig zijn gediscrimineerd".

Zowel Beyoncé als woordvoerders van haar bedrijf Parkwood Entertainment hebben nog niet op de aanklacht gereageerd.