Bar Refaeli wordt binnenkort aangeklaagd wegens belastingontduiking en witwassen. Het topmodel en haar ouders hebben donderdag te horen gekregen dat er een aanklacht komt.

De 33-jarige Refaeli zou volgens verschillende entertainmentsites ruim 6 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) geprobeerd hebben te verbergen door over haar woonplaats te liegen. De blondine hoopte in Israël de belasting te ontlopen door te stellen dat ze vooral in de Verenigde Staten woonde. Daar beweerde ze het omgekeerde.

Refaeli's financiële gegevens zouden al jaren onder een vergrootglas liggen. Tussen 2006 en 2012 zou ze geen open kaart hebben gespeeld met de belastingdienst. Destijds beweerde ze dat ze in de VS bij haar toenmalige geliefde Leonardo DiCaprio woonde, terwijl ze eigenlijk in Tel Aviv zat. Bovendien zou ze de Israëlische belastingdienst niet op de hoogte hebben gebracht van enkele grote cadeaus die ze kreeg.

Een aanklacht heeft mogelijk grote gevolgen voor de blondine. Haar naam zingt al maanden rond als presentatrice van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar vanwege de winst van Netta Barzilai in Israël plaatsvindt. Als Refaeli daadwerkelijk wordt aangeklaagd, kost dat haar mogelijk de presentatieklus.

Volgens Refaeli's advocaat wordt de hele zaak "opgeblazen". "Alle overeenkomsten lagen op tafel, ze heeft niets verborgen gehouden."