De politie van Los Angeles heeft een verdachte opgepakt die miljoenen zou hebben buitgemaakt met inbraken, onder meer bij Usher.

Volgens TMZ werd vorig jaar maart ingebroken in het huis van Usher, waarbij voor meer dan 800.000 dollar (bijna 700.000 euro) aan spullen is gestolen.

De politie heeft onlangs tijdens een huiszoeking bij de verdachte een aantal spullen van de r&b-zanger teruggevonden. In totaal vond de politie meer dan tweeduizend gestolen spullen met een totale waarde van meer dan 2 miljoen dollar.

Er zouden tijdens de huiszoeking ook eigendommen van een realityster uit de Real Housewifes-serie zijn aangetroffen, maar het is onduidelijk welke ster dit betreft.

De verdachte zou zijn familie hebben verteld dat hij rijk is geworden door stijgende aandelenkoersen. Over zijn werkwijze weet TMZ te vertellen dat de verdachte tijdens open dagen huizen bezichtigde om vooronderzoek te doen. Op een later moment kwam hij dan terug om in te breken.

Vorig jaar was sprake van een ware inbraakgolf bij Amerikaanse sterren. Behalve bij Usher, werd ook ingebroken bij Rihanna, John Mayer, Kanye West, Paris Hilton, Julianne Moore en Kendall Jenner.

In diverse zaken heeft de politie andere verdachten aangehouden.