Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan koningin Elizabeth heeft het foto-overzicht gehaald dat Buckingham Palace maandag op sociale media plaatste. Het is een terugblik op de activiteiten van de koninklijke familie in het afgelopen jaar.

Het paleis gebruikte daarvoor een foto die in oktober op de Theems aan boord van de Hr. Ms. Zeeland werd gemaakt. Daarop poseerde het Nederlandse koningspaar samen met prins Edward, zijn vrouw Sophie en de hertog van Kent.

Opmerkelijk genoeg is Willem-Alexander ook de enige buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder die in de Britse fotoserie voorkomt.

Het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan het Verenigd Koninkrijk krijgt aandacht met een foto in een apart overzicht van de werkzaamheden van koningin Elizabeth.

Koning Willem-Alexander komt daar ook in voor. Het gaat in dat geval om een opname van de toost bij het staatsbanket in Buckingham Palace.

Charles werd zeventig jaar

In beide overzichten is uiteraard veel ruimte ingeruimd voor feestelijke gebeurtenissen zoals de geboorte en doop van prins Louis en de huwelijken van prins Harry en van prinses Eugenie. 

Ook de zeventigste verjaardag van prins Charles komt in de terugblikken voor.