Ariana Grande zou worden geëerd met een Damehood, een hoge Britse koninklijke onderscheiding. De zangeres, die de prijs zou krijgen naar aanleiding van het benefietconcert dat zij organiseerde voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester, zou deze echter hebben geweigerd.

Grande zou dit doen uit respect naar familie van de personen die omkwamen bij de aanslag in 2017 in de Manchester Arena, melden bronnen aan The Sun. Er vielen toen ruim twintig doden bij de aanslag, die plaatsvond na een concert van de zangeres.

"Ariana voelde zich vereerd, maar vindt het eerbetoon te snel", vertelt de bron. "Ze heeft uitgelegd dat ze nog in het rouwproces zit, net als de families van de slachtoffers."

Grande zou vrezen dat wanneer zij de prijs accepteerde, dit wellicht zou worden opgevat als een "ongevoelige actie" en dat ze daarom "beleefd heeft afgewezen".      

Na de aanslag op 22 mei 2017 organiseerde Grande twee weken later een benefietconcert voor de (familie van de) slachtoffers. Er waren optredens van onder anderen Robbie Williams, Miley Cyrus en Grande zelf.

Zangeres blies eerder comebackconcert af

De Damehood (Knighthood voor mannen, red.) wordt door koningin Elizabeth uitgereikt aan personen die iets positiefs voor de maatschappij hebben betekend. Wanneer iemand de onderscheiding krijgt, mag diegene de titel Dame (of Knight) dragen.

De zangeres werd wel een ereburger van de stad Manchester. Ze heeft zich vaker uitgelaten over het trauma dat ze heeft opgelopen na de bomaanslag.

Zaterdag werd bekend dat Grande wegens gezondheidsproblemen haar eerste concert na het verbreken van haar verloving met komiek Pete Davidson heeft afgezegd. Het is niet bekend wat de artiest precies mankeert.

Mac Miller en Ariana Grande treden op bij One Love Manchester
83
Mac Miller en Ariana Grande treden op bij One Love Manchester