Angelina Jolie, die zelf ooit bekendstond als een excentrieke vrouw, ziet haar rebelse kant ook graag terug in haar zes kinderen.

De 43-jarige Jolie vertelt in gesprek met BBC Radio dat haar kinderen haar geholpen hebben rustiger te worden. "Kinderen helpen je volwassener worden, en ze voegen ook een beetje rebelsheid toe."

Al Jolies kinderen - ze is moeder van de zeventienjarige Maddox, de veertienjarige Pax, de dertienjarige Zahara, de twaalfjarige Shiloh en de tienjarige tweeling Knox en Vivienne - hebben die rebelse kant in zich, vertelt de actrice.

"Ik wil niet dat ze zich gedragen als perfecte personen die alleen politiek correcte dingen zeggen. Ze moeten zichzelf kunnen zijn."

Jolie herkent zichzelf in haar kinderen. "Ik was een beetje een punker toen ik jong was. Ik vond het tof om ergens voor te staan, om moedig te zijn in de levenskeuzes die je maakt en om iets op je eigen manier te doen. Ik heb niet het gevoel dat ik hierin veel veranderd ben."

Vóór Jolies huwelijk met haar inmiddels ex-man Brad Pitt stond Jolie bekend om haar excentrieke gedrag. Zo droeg zij het bloed van haar eerdere partner Billy Bob Thornton in een ketting om haar nek.