Een deurwaarder heeft namens administratiekantoor Osuro beslag laten leggen op de schadevergoeding van 30.000 euro die website GeenStijl aan Patricia Paay moet betalen vanwege het linken naar een plasseksfilmpje van haar. 

Advocatenkantoor Bureau Brandeis, dat Osuro vertegenwoordigt, heeft vrijdag een bericht daarover van het AD bevestigd. Paay is het administratiekantoor 105.000 euro schuldig.

De rechter moet zich nog buigen over de vraag of er terecht beslag op het bedrag is gelegd. Dit zal naar verwachting ergens begin volgend jaar gebeuren.

Het is het tweede beslag op een schadevergoeding die aan Paay moet worden betaald. Een deurwaarder meldde zich vrijdag ook bij de Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix om beslag te leggen op de schadevergoeding die hij moet betalen.

De rechtbank veroordeelde hem hiertoe in de door hem verloren rechtszaak over het op de markt brengen van een sekspop die op Paay lijkt.

Schuld wordt betwist door juridisch adviseur

Paays juridisch adviseur J.H. Weermeijer, haar voormalige advocaat, heeft op het nieuws gereageerd. "Dat Paay een schuld van een ton heeft, wordt door ons ernstig betwist. Het is lang niet zeker dat zij zo veel schulden heeft bij dit kantoor. Het kan zomaar zijn dat de rechter aan het einde van de rit zegt: niet Paay, maar jullie moeten betalen."

NU.nl is in afwachting van een reactie van Paays huidige advocaat.

De rechtbank in Den Bosch bepaalt op 16 januari hoe hoog het bedrag is dat Vlemmix aan Paay moet betalen. De voormalige zangeres heeft een schadevergoeding van 15.000 euro geëist.

Vlemmix heeft ondertussen ook aangifte tegen Paay gedaan wegens smaad, laster en belediging. Hij vindt dat zij zijn naam in het openbaar door het slijk heeft gehaald. De advocaat van Paay was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.