Kylie Jenner en Jay-Z staan met een vermogen van maar liefst 900 miljoen dollar (zo'n 790 miljoen euro) op de vijfde en zesde plaats op de jaarlijkse Forbes America's Wealthiest Celebrities-lijst, die dinsdag verscheen.

De 21-jarige Jenner dankt haar vermogen voornamelijk aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, waarvan ze voor 100 procent eigenaar is. Haar beautyproducten brachten sinds de lancering al ruim 630 miljoen dollar op.

Jay-Z heeft meerdere projecten waaruit hij zijn geld vergaart. Zo heeft de rapper aandelen in de bedrijven Armand de Brignac champagne en D'Ussé cognac en komt er een flinke stroom geld binnen uit zijn entertainmentbedrijf Roc Nation en streamingservice Tidal.

Voor een plaats in de top vier moeten Jenner en Jay-Z nog even doorwerken, want het verschil met de vier die ze voor zich moeten laten is nog vrij groot.

De rijkste persoon is filmproducent George Lucas (5,4 miljard dollar), gevolgd door Steven Spielberg (3,7 miljard dollar), Oprah Winfrey (2,8 miljard dollar) en Michael Jordan (1,7 miljard dollar).