Dionne Stax is een hele tijd vrijgezel geweest en dacht rond haar dertigste dat daar geen verandering meer in zou komen. Inmiddels heeft ze weer een relatie.

"Ik was toen vrijgezel en dacht: wat nu? Welke kant gaat het op met mij? Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog een vriend zou krijgen", aldus de 33-jarige presentatrice in gesprek met de VARAgids.

Stax had eerder zeven jaar samengewoond, maar toen die relatie stukliep was ze een hele tijd vrijgezel. "Ook een dierbare periode, omdat ik kon nadenken over wie ík was, en wat ík belangrijk vond in het leven. Maar het zorgde er ook voor dat ik de balans tussen werk en privé kwijtraakte. In die jaren alleen sloeg de pijl wel erg uit richting werk - allemaal leuk, maar er was weinig over voor een eigen leven. Dat is het afgelopen jaar veel beter gegaan."

Haar relatie met Sytse Oudkerk heeft ervoor gezorgd dat ze wederom ging nadenken over het leven. Hoewel ze dat goed vindt, vond ze het ook irritant omdat haar hoofd daardoor nooit stilstond.

"Nee, het is een mooi proces, waar ik ook echt de tijd voor neem en dan zullen de antwoorden vanzelf wel komen. Het heeft er in elk geval wel toe geleid dat ik met de NTR ben gaan praten over wat ik naast het Journaal nog meer zou kunnen doen. Gesprekken voeren, dat wil ik graag."