De politie in New York zou contact hebben gehad met Pete Davidson. In het weekend waren grote zorgen over zijn welzijn ontstaan, nadat de comedian en acteur een bericht op Twitter deelde waarin hij stelde "niet meer op deze aarde" te willen zijn.

"Ik wil echt niet meer op deze aarde zijn", schreef Davidson in het bericht op Instagram en Twitter. Even later verwijderde hij zijn Instagram-account. "Ik doe mijn best om hier te blijven, maar ik weet echt niet hoe veel langer ik het nog vol kan houden. Alles wat ik ooit heb proberen te doen, was het helpen van mensen. Onthoud dat ik dat heb gezegd."

Ook andere sterren gaven aan zich zorgen te maken om Davidson. Al snel werd duidelijk dat de comedian veilig was. Hij was met collega’s van het tv-programma Saturday Night Live de sketches aan het oefenen.

Davidson kampt al langer met zijn mentale gezondheid. Dit jaar verbrak hij zijn verloving met zangeres Ariana Grande.

Ruzie tussen Ariana Grande en Kanye West

De 25-jarige acteur ging ook nog in op de ruzie tussen zijn ex Grande en Kanye West. De rapper reageerde op een tweet van de zangeres en zei dat hij ook mentale problemen had. Davidson vond het "goed dat West voor zichzelf opkwam". De comedian schreef dat meer compassie zou moeten zijn voor mensen die worstelen met depressies.

Grande reageerde direct en schreef dat ze echt niemand pijn wilde doen met haar tweet. Ze liet de comedian weten dat ze hem altijd wil helpen als dat nodig mocht zijn.

Heb je iemand in je omgeving waarover je je zorgen maakt of kamp je zelf met gedachten aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.