De advocaten van Bill Cosby zijn de procedure gestart waarmee ze in beroep gaan tegen de veroordeling van de comedian. Het juridische team van de The Cosby Show-ster noemen elf punten waarop het proces volgens hen niet eerlijk is verlopen.

Verschillende Amerikaanse media, waaronder The New York Times, brengen het nieuws donderdag naar buiten. Het document met de elf punten is dinsdag bij de rechtbank ingediend.

De advocaten maken onder meer bezwaar tegen de extra beschuldigers die rechter Steven O'Neill tijdens het proces liet spreken, terwijl het proces alleen draaide om het drogeren en misbruiken van Andrea Constand.

Ook vinden ze dat Cosby oneerlijk is behandeld, omdat O'Neill de jury fragmenten heeft laten horen van een getuigenis van de comedian in een civiele zaak.

Cosby werd in september veroordeeld tot drie tot tien jaar cel. Zijn team eist ook dat hij zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten.

In de staat Pennsylvania, waar de rechtszaak plaatsvond, is het gebruikelijk dat de rechter zijn of haar argumenten schriftelijk indient, voordat een hogere rechtbank zich over de zaak buigt.