​Prinses Amalia wordt vrijdag vijftien jaar. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die sinds 2013 de titel Prinses van Oranje heeft, viert haar verjaardag in eerste instantie in familiekring.

Amalia wordt op 7 december 2003 geboren. Een trotse Willem-Alexander laat zijn eerstgeboren dochter zien aan de pers.

​In juni 2004 wordt Amalia gedoopt in de Grote Kerk in Den Haag.

Máxima en Amalia op haar tweede verjaardag in 2005.

Een gezinsportret op Villa Eikenhorst met Amalia's zusje Alexia.

Als lid van het koninklijk gezin mag Amalia ook regelmatig mee op tripjes naar het buitenland. Hier kijkt de prinses gespannen toe naar de prestaties van het Nederlandse schaatsteam op de Winterspelen in Vancouver. Om hierbij te mogen zijn, kreeg Amalia vrij van school, wat tot ophef leidde onder ouders die ook vrij hadden gevraagd voor hun kind, maar deze toestemming niet kregen.

Zelf is Amalia ook sportief; hier skiet ze tijdens een familievakantie in het Oostenrijkse Lech.

In 2015 gaat de prinses voor het eerst naar de middelbare school. Ze kiest voor het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

In 2018 maakt fotograaf Erwin Olaf staatsieportretten van het koninklijk gezin. Ook van Amalia wordt een mooi portret gemaakt.

Amalia hoeft zich buiten de tweejaarlijkse fotosessies en Koningsdag voorlopig nog geen zorgen te maken over publieke optredens. Die zijn pas over drie jaar aan de orde, wanneer ze grondwettelijk meerderjarig wordt, een royale uitkering van de Staat krijgt en onder meer toetreedt tot de Raad van State.