AMSTERDAM - Ron Brandsteder is niet de vader van de 3-jarige Bowy van Rossum. Een DNA-test waaraan de spelleider meewerkte, heeft dat uitgewezen, meldden zijn advocaten A. Slijters en A. Moszkowicz donderdag. De bladen Story, Weekend, Privé en Party publiceerden enkele maanden geleden de bewering van Marita van Rossum, dat Brandsteder de vader van haar kind zou zijn.

De raadslieden geven aan dat Brandsteder overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Van Rossum. Waar het precies om gaat, is nog niet duidelijk, aldus Slijters. "Het gaat uitdrukkelijk niet om een schadevergoeding of ander geld, maar om een signaal af te geven." Brandsteder zou willen dat een rechter zich uitspreekt over de zaak.

Brandsteder won begin juni een kort geding tegen de bladen. De president van de rechtbank bepaalde dat drie van de vier tijdschriften het verhaal van Van Rossum moesten rectificeren. Bovendien moesten zij elk een schdevergoeding van 10.000 euro betalen. Omdat de bekende Nederlander het verkeerde deel van de Telegraaf dagvaardde, hoefde Privé dat niet. Met dit oordeel was volgens Brandsteder het verhaal echter nog onvoldoende uit de wereld.

/ACHTERKLAPVrouw beweert zoon te hebben van BrandstederRoddelbladen moeten schadevergoeding Brandsteder betalen