Cardi B heeft maandag verstek laten gaan bij een zitting van de rechtbank in New York. De rechter noemde haar afwezigheid onacceptabel en sommeerde de rapper aanstaande vrijdag wel aanwezig te zijn.

Op die dag wordt het proces tegen Cardi B besproken. Ze wordt verdacht van mishandeling.

De zaak, die draait om een vechtpartij in een stripclub waar de artiest volgens de aanklacht de aanstichter van was, werd op verzoek van het juridische team van de muzikante al eens zes weken uitgesteld.

Volgens TMZ lieten haar advocaten aan de rechter weten het moeilijk is om Cardi B te bereiken en dat ze alleen met haar management communiceren.

Rapper in bodypaint op strand

Daily Mail plaatste maandag foto's van Cardi B op een strand in Miami. Die zijn volgens de Britse krant gemaakt op het moment dat zij in de rechtbank had moeten zijn.

De rapper is op de beelden gebodypaint en lijkt te poseren tijdens een fotoshoot. Volgens haar advocaten gaf het management van Cardi pas vlak voor het weekend door dat ze "andere verplichtingen" had en daardoor niet in de rechtbank aanwezig zou zijn.

De aanklagers vroegen de rechter om een arrestatiebevel voor de muzikante, maar die gaf haar nog één kans. Als ze zich vrijdag opnieuw niet meldt in de rechtbank, kan ze wel aangehouden worden.