Kickbokskampioen Rico Verhoeven is volgend jaar als robot te bewonderen in wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Dat maakte de 29-jarige Verhoeven zaterdag bekend tijdens een persconferentie.

Het beeld met een hoofd dat kan bewegen, is het eerste robotbeeld van het museum. De robot zal niet kunnen praten, maar zijn hoofd kan naar de bezoekers toe bewegen. Zo wordt een staredown met de meervoudig wereldkampioen kickboksen mogelijk.

Het hoofd van de robot wordt gemaakt van siliconen en het lichaam zal bestaan uit glasvezel. De handen zullen hoogstwaarschijnlijk wel van was zijn. Het museum zet zich ervoor in om bezoekers een interactieve ervaring te bieden, zegt een woordvoerder van het museum.

Zij laat weten dat naast het beeld van Rico een 'dummylijf' komt te staan, een soort zak in de vorm van een driehoek waar een bezoeker tegenaan kan slaan en schoppen. Bij iedere slag of stoot hoort de bezoeker de stem van Rico die hem of haar aanmoedigt om harder te slaan.

De plek van het dummylijf waar een bezoeker op slaat, wordt met licht geprojecteerd op het robotbeeld van Rico. Zo kun je tegen 'Rico' kickboksen zonder dat het echte beeld kapotgaat.

Het beeld is naar verwachting in juli te zien in Madame Tussauds.

Eerste fandag Rico Verhoeven: 'Hij is de boy next door'
189
Eerste fandag Rico Verhoeven: 'Hij is de boy next door'