Voordat hij een relatie kreeg met Sophie Hilbrand, nam Waldemar Torenstra bewust zo min mogelijk risico's bij nieuwe relaties. Een blauwtje lopen probeerde hij op tijd te voorzien.

"Ik probeerde dat altijd nét voor te zijn door op het juiste moment met piepende banden linksaf te slaan", vertelt de 44-jarige acteur in een interview met Grazia.

"Voordat de ander de kans kreeg om te zeggen dat we het misschien rustiger aan moesten doen, riep ik snel zelf: 'Nou, dit was het wel, hè?' Ik zal de binnenkant te allen tijde beschermen tegen te veel pijn."

Inmiddels vormt Torenstra al twaalf jaar een koppel met Hilbrand. Het stel heeft een dochter en een zoon. Voor de moeilijkere momenten in relaties heeft de acteur nog een tip. "De grootste uitdaging is om, als je je maximaal ergert aan de ander en weet dat het zó klaar is, dat je het uitmaakt met líefde."

"Als je je mega ergert aan het vieze bakje dat ze altijd laat slingeren, kun je ook met een beetje liefde denken dat je het voor haar gaat opruimen."