Robert De Niro heeft voor het eerst bevestigd te zullen scheiden van zijn vrouw Grace Hightower. Eerder gingen er al geruchten dat de twee geen koppel meer zijn.

Ze maken een "lastige" tijd door, maar hun co-ouderschap stellen De Niro en Hightower nu voorop, laat de acteur in een verklaring aan People weten.

"Grace en ik hebben samen twee prachtige kinderen. In onze relatie breekt nu een periode van overgang aan, wat een lastig, maar constructief proces is", aldus de Hollywoodster.

De Niro noemt zijn ex-vrouw een "geweldige moeder". "Ik vraag iedereen om onze privacy te respecteren, nu we onze ouderschapsrollen aan het ontwikkelen zijn."

Vorige week gingen de eerste geruchten dat het huwelijk over zou zijn. Ze waren al een tijdje niet meer samen gezien bij evenementen en zouden ook niet meer samenwonen. 

De Niro trouwde in 1997 met Hightower

De Taxi Driver-acteur (75) en Hightower (63) trouwden in 1997 en kregen het jaar erop hun zoon Elliot. Niet lang daarna gingen ze uit elkaar om in 2004 hun huwelijksgelofte opnieuw uit te spreken. Eind 2011 kregen De Niro en Hightower hun dochter Helen.

De Niro's huwelijk met Hightower was zijn tweede huwelijk. In 1976 trouwde hij met Diahnne Abbott. Hij adopteerde haar dochter Drena. Samen kregen ze ook nog zoon Raphael, maar in 1986 liep het huwelijk stuk.

De Niro kreeg daarna een relatie met model Toukie Smith, met wie hij een tweeling kreeg. Aaron en Julian zijn inmiddels 23 jaar oud.