Edwin de Roy van Zuydewijn, de voormalige echtgenoot van prinses Margarita, sleept zijn ex opnieuw voor de rechter.

Volgens De Roy van Zuydewijn hebben de prinses en de financiële baas van het Koninklijk Huis de rechterlijke macht in het verleden onjuist en onvolledig geïnformeerd over haar inkomsten en vermogen. Zo zou ze rondkomen van 1.200 euro per maand, meldt EenVandaag vrijdag.

Daarom wil De Roy van Zuydewijn met terugwerkende kracht partneralimentatie van zijn ex-vrouw ontvangen. In 2007 vroeg hij hier ook al om, maar de vordering werd toen afgewezen vanwege haar inkomsten en vermogen.

Volgens de advocaat van De Roy van Zuydewijn, Royce de Vries, zijn er sterke aanwijzingen dat de prinses niet eerlijk is geweest. "Mevrouw heeft recentelijk, ongeveer een jaar geleden, een monumentale villa gekocht voor een bedrag van ongeveer 1,7 miljoen euro, en dat is zonder hypotheek. Ik hoef niemand uit te leggen dat je een aanzienlijk vermogen moet hebben om zoiets aan te schaffen."

In de zaak zullen prinses Margarita en andere leden van de koninklijke familie, onder wie prinses Irene, worden opgeroepen om te getuigen.

Margarita stuurde aan op een verzoening met haar familie

Het is niet voor het eerst dat ze elkaar voor de rechter zien. Zo zijn er zaken geweest over hun inboedel, de hond en geluidsbanden. Margarita stuurde aan op een verzoening met haar familie. De Roy van Zuydewijn sleepte ook derden voor de rechter, onder meer vanwege publicaties.

De Roy van Zuydewijn werd bekend door zijn huwelijk met Margarita, de dochter van prinses Irene, in 2001. Halverwege het huwelijk bezorgde het stel het Koninklijk Huis grote problemen door in interviews veel kritiek te uiten op onder anderen toenmalig koningin Beatrix, de tante van Margarita.

De scheiding, door Margarita aangevraagd wegens "duurzame ontwrichting", was rond in 2006.